donderdag 25 april 2019

De ogen


Afbeelding van Internet 

Gisteren de eigenlijke eind controle bij de Oogarts na de Staar operaties van vorig jaar .Alles ziet er heel goed uit .Geen na staar ,mijn gezicht vermogen is nog steeds goed en  is niet veranderd ,de lensjes zitten goed en mijn netvlies ook . De schitteringen en andere dingen die ik ervaar en vooral in de nacht zijn onverklaarbaar blijkbaar .Ik noem mijn ogen nog steeds een soort Kermis Attracties en ik zal er mee moeten leren leven blijkbaar ,ach ja dat moet dan maar .Toch ben ik nog altijd blij met alles wat ik nu weer zie en hoe mooi de kleuren weer zijn en ja ik zou het ondanks de vervelende dingen die wat blijven weer doen
Elisabeth 

14 opmerkingen:

  1. Misschien is er al naar gekeken hoor, dat weet ik niet, maar is het geen migraine? Ik hoor wel vaker van mensen die flitsen of schitteringen zien en dat blijkt dan een vorm van migraine te zijn.
    Wel fijn dat je er qua zicht toch zo goed op vooruit gegaan bent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor het is geen migraine .Met oogmigraine ben ik wel bekend en dan zie ik heel veel geschitter en dat kan soms een tijdje duren Dit is echt sinds de staar opereraties helaas

      Verwijderen
  2. Anoniem4/25/2019

    Heb dit vaker gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ook mijn man heeft er veel over gelezen op internet .Veel mensen blijken achteraf dit soort problemen te hebben /houden helaas .

      Verwijderen
  3. Anoniem4/25/2019

    Jammer, maar gelukkig is de balans in het voordeel uitgeslagen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De vervelende dingen moet ik maar proberen te accepteren en blij zijn met het positieve

      Verwijderen
  4. Wat vervelend is dat, Elisabeth. Ik had het nog nooit gehoord dat dat kon gebeuren na een staaroperatie. Ik ben nog niet aan een staaroperatie toe, maar vriendinnen van mij hebben het wel gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo ik lees meer voordeel dan nadeel gelukkig.
    Fijn dat alles ook goed lijkt bij de controle.

    Lieve groet,
    Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn dat alles er goed uitziet en dat je ogen het weer goed 'doen'.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ondanks de schitteringen die je ondervindt is het dan toch wel fijn dat je weer wat kan zien en kan genieten. Het is bij elk mens verschillend natuurlijk en de ene heb er geen of in mindere mate er last van dat schitteringen het belemmeren. Toch buiten maar een goede zonnebril op doen kan wellicht wat helpen. En je ogen ook niet belasten en ze op tijd wat rust geven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vreemd genoeg heb ik buiten geen last van ,ook niet in fel verlichte winkels of wachtkamers .Alleen als de lichtpunten van diverse kanten komen schittert het .Ik mag gewoon alles doen en gerust aan de pc zitten ,wel moet ik proberen meer met mijn ogen te knipperen want dat doe ik blijkbaar te weinig en ook als ik voor het beeldscherm zit elk uur mijn ogen druppelen .En zekerloop ik regelmatig even bij de pc weg.En zoals gezegd ik zou het zeker weer doen want het is toch een heel grote verbetering .

      Verwijderen
  8. Wat fijn dat de controle goed is verlopen en de arts tevreden was.
    Die schitteringen na de staaroperatie herken ik. Ik heb het destijds een aantal weken gehad na de operatie, maar het is vanzelf verdwenen. Ik merkte het alleen 's avonds op bij een bepaalde lichtinval van lampen.
    Hopelijk ga jij er ook minder last van hebben in de loop van de tijd.
    Hartelijke groeten van Zem.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij zegt precies wat ik bedoel ,het is de lichtinval van bepaalde lampen en ramen .Alleen bij mij duurt het inmiddels al 15 maanden dus ik denk dat ik er aan zal moeten wennen helaas .

      Verwijderen
  9. Fijn dat het allemaal gelukkig goed gegaan en ik ben blij dat jij er, ondanks die schitteringen die er nog zijn, ook blij mee bent. Ik herinner me de woorden van mijn schoonvader.. er is een andere wereld opengegaan.
    Liefs XXX

    BeantwoordenVerwijderen

Bloggen

Augustus 2007 begon ik voor de grap te bloggen op Windows Live Spaces .Al binnen een uur had ik het eerste vriendschap verzoek van A die nog...